Studie & vrije tijd

Vandaag leven en werken aan morgen. Klinkt mooi, maar op dit moment staat het leven ook een beetje stil. Sporten kan niet of heel beperkt, naar de kroeg zit er voorlopig niet in en een bijbaan vinden is lastig. Een studie kies je natuurlijk wel voor een langere tijd. Tijdens een groot deel van je mbo-opleiding kun je dus hopelijk wel weer doen wat je zo leuk vindt.

Maar hoe combineer je dat als mbo-student? Anne, Max en Bram delen hoe zij dit doen.

Anne hockeyt, werkt in een winkel en luistert nu ook graag podcasts met politici. Door opdrachten goed te plannen kan ze alles doen wat ze wil op een dag. Volop leven én werken!

Lees verder

In plaats van zes keer gaat Max vier keer per week naar de sportschool sinds de start van zijn studie. Hij spreekt vaak af met vrienden om te voetballen of gamen. Hij is serieus bezig met zijn studie én heeft genoeg tijd voor sport en sociale contacten.

Lees verder

Vóór zijn studie gamede, tekende en sportte Bram veel. Nu hij vier tot vijf dagen naar school gaat heeft hij hier minder tijd voor. Dat vindt Bram niet erg, want hij heeft een gezellige klas en vindt zijn studie leuk.

Lees verder