Studenten ontvangen MDT Europass

Twintig studenten van de opleiding Sociaal werker hebben hun MDT-traject succesvol afgerond en daarmee hun Europass certificaat verdiend. Het certificaat werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Lan, projectcoördinator Maatschappelijke Diensttijd bij Sociale Gasten.

MDT Europass
Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De bedoeling van Maatschappelijke Diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, 80 uur vrijwilligerswerk doen in zes maanden tijd. 

Voor de studenten van de opleiding Sociaal werk was dit de uitgelezen kans om stage-uren te maken en praktijkervaring op te doen in coronatijden. MBO Amersfoort heeft samen met Sociale gasten gekeken welke projecten het dichtste bij de interesses van de studenten lag. Een voorbeeld van zo’n project is de 15 weken challenge. Hierbij kregen de studenten elke week een andere challenge die zij moesten uitvoeren. Denk hierbij aan eten brengen bij lokale buurtbewoners, een tuin onderhouden van iemand die dat zelf niet meer zo goed kan of gedichtjes schrijven aan mensen met een hulpvraag. 

Persoonlijke ontwikkeling
Het behalen van het certificaat was natuurlijk niet de enige motivatie van de studenten om mee te doen. Ook persoonlijke ontwikkeling stond centraal. Zo vertelt Anwar tegen de groep dat hij een enorme ontwikkeling heeft meegemaakt op het gebied van social skills. Samen met Sociale Gasten heeft hij een buitenbioscoopavond georganiseerd voor buurtbewoners.

”Voor dit project was ik niet heel sociaal en praatte ik niet gemakkelijk tegen vreemden, daar ben ik nu heel erg in gegroeid. Ik vond het zeker leuk om te doen.”, aldus Anwar.

 

We zijn super trots op de studenten dat ze in deze moeilijke tijden toch hun doorzettingsvermogen en creativiteit hebben gebruikt om wat moois te doen voor de maatschappij. En speciale dank aan Sociale Gasten voor het ondersteunen van onze studenten.