Student School voor Welzijn gekozen tot MBO Amersfoort Uitblinker 2015

De 25-jarige Roxanne Serné uit Baarn, student aan de School voor Welzijn, is gekozen tot MBO Amersfoort Uitblinker 2015.

MBO Amersfoort Uitblinker_Roxanne Serne“Roxanne is een voorbeeld van waar MBO Amersfoort voor staat: toegankelijk, ondernemend en vakkundig”, vertelt Marian Hoogebeen, directeur van de School voor Welzijn. Samen met haar studieloopbaanbegeleider Sevda Colak droeg zij Roxanne voor.Roxanne staat altijd open voor vragen van studenten, ze doet haar opleiding versneld en combineert die ook nog met het moederschap. Ze is een betrokken onderwijsassistent die haar vak verstaat”.

Versneld
Na een aantal jaren werken en de geboorte van haar dochtertje vindt Roxanne het weer tijd om aan haar toekomst te werken; ze start met een opleiding. In februari 2014 is zij bij MBO Amersfoort begonnen aan de opleiding onderwijsassistent. Haar studie doet zij in twee jaar in plaats van in drie jaar. Roxanne: “Ik moet soms wel wat harder werken dan andere studenten, zo heb ik bepaalde examens al gedaan. Gelukkig gaat het mij goed af.” Op dit moment loopt Roxanne stage op de School voor Gezondheidszorg, waar ze rekenlessen ontwikkelt en geeft. Na haar mbo-opleiding wil Roxanne graag doorstuderen op het hbo.

Groot compliment
Roxanne: “Een groot compliment dat ik ben gekozen! Ik ben er wel een beetje verlegen van. Ik vind het gewoon heel leuk om studenten te helpen met de rekenlessen. Sommigen hebben best moeite met rekenen en ik zeg altijd ‘je kunt me altijd bellen. Of maak een foto van de opgave, dan kunnen we hem even samen doornemen’, als ze er thuis niet uitkomen.” Een betrokken onderwijsassistent dus. “Het is ook wel eens gebeurd dat een studente mij elke dag ging appen, met problemen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus ik heb haar doorverwezen naar een hulpverlener.” Roxanne is een jonge moeder, ze heeft een dochtertje van vijf jaar. “Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor andere jonge moeders, dat het best te combineren is en belangrijk is om aan je eigen toekomst te werken.” Ze toont niet alleen ambitie, maar ook creativiteit, om veel ballen in de lucht te houden. “Hoe mijn toekomst er uit ziet? Ik wil een combinatie van werken en opleiding, liefst op het hbo. Want uiteindelijk wil ik wel zelfstandig voor de klas!”

Landelijke Verkiezing MBO Uitblinker 2015
De verkiezing tot MBO Uitblinker maakt deel uit van de campagne ‘Dit is mbo’, waarmee de MBO Raad het imago van het mbo wil verbeteren. Genomineerden moeten niet alleen uitblinken in hun praktijk- en studieprestaties, ze moeten ook ambitieus, betrokken, doelgericht en creatief zijn.

Stemmen
Van 15 juni tot en met 12 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen via www.ditismbo.nl. Tijdens het MBO Uitblinkers gala op 15 oktober 2015 wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt. Die mag zich een jaar lang inzetten als ambassadeur voor het mbo.