Samenwerking met K’nijntje&Zippies levert uniek leertraject op in Soest

Begin deze week tekenden kinderopvangorganisatie K’nijntje&Zippies en MBO Amersfoort een intentieverklaring voor een samenwerkingsverband en daarmee is het startsein gegeven voor een uniek leertraject. Vanaf september kunnen studenten voor de beroepsopleidende leerweg (BOL) van MBO Amersfoort het vak van pedagogisch medewerker bij K’nijntje&Zippies in de praktijk leren. Een leer- en werktraject in één.

Praktisch, elke dag!

Bij K’nijntje&Zippies als onderwijsbedrijf leren studenten in de praktijk, van mensen uit de praktijk. De opzet van het leertraject is aantrekkelijk: studenten doen drie dagen in de week praktijkervaring op. Dit gebeurt op verschillende vestigingen van K’nijntje&Zippies, bij zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang. Op die dagen is altijd een docent van MBO Amersfoort aanwezig bij wie de studenten terecht kunnen met vragen. Docenten kunnen de theorie dus direct koppelen aan de praktijksituaties die studenten ervaren.  Studenten leren gesprekken voeren met kinderen en doen ervaring op met spel en activiteiten, het observeren en begeleiden van de kinderen. Ze leren ook professioneel communiceren, samenwerken en activiteitenplannen maken. Coaches van K’nijntje&Zippies begeleiden daar bij. Zo weten de studenten meteen wat hun toekomstige baan precies inhoudt. Eén dag in de week krijgen de studenten les op de School voor Welzijn van MBO Amersfoort. Daar krijgen ze praktijkopdrachten, de theorievakken in het pedagogisch werk en de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Zo brengen we ons onderwijs dichtbij de eindgebruiker. Ondernemerschap! Dat krijgen al onze studenten mee. 

Aanmelden

Aanmelden voor de opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) kan via deze link.

Maandag 4 juni 2018: intentieverklaring samenwerking MBO Amersfoort en K’nijntje&Zippies getekend. V.l.n.r. Jacqueline Kranenburg (MBO Amersfoort), Lauret Uyland (K’nijntje&Zippies), Marian Hoogebeen (MBO Amersfoort) en Ineke van den Bedem (K’nijntje&Zippies).