Leerbedrijf Onderwijsassistent

Leren in de praktijk
Wil jij werken in het onderwijs? Dan is het vak onderwijsassistent iets voor jou. Als onderwijsassistent ondersteun je leraren bij het lesgeven en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van leerlingen. Wil je het liefst werken op een basisschool? Dan zit je goed bij dit leerbedrijf. De opleiding bij een leerbedrijf vergt meer inspanning dan een gewone opleiding. Kun jij dus snel leren en hard werken? Dan ben je geschikt om aan dit maatwerktraject van twee jaar deel te nemen. De selectie vindt tijdens het eerste jaar plaats.

 

Leerbedrijf Onderwijsassistent 
Dit leerbedrijf is een maatwerktraject dat je in twee jaar, versneld af kan ronden. Je start op de Leusderweg, gewoon in een klas, al na de eerste periode ga je leren binnen één van de aangesloten basisscholen in Amersfoort: De Vlinderslag, Gabri Mehenschool, PWA randenbroek, de Zonnewijzer en de Windroos.  

De docenten van MBO Amersfoort komen naar je toe en geven je les op de basisschool. De leerkrachten van de basisschool coachen jou bij het behalen van je doelen. Je bent dus bijna de hele week op de aan het leren. Alleen voor sommige vakken kom je nog naar de Leusderweg.  

Wat doet een onderwijsassistent?
Onder verantwoordelijkheid van de leraar verricht je eenvoudige, routinematige onderwijsinhoudelijke taken. Je begeleidt kinderen in kleine groepjes of individueel. Denk hierbij aan kinderen of jongeren die meer uitleg nodig hebben of juist wat meer aan kunnen. Je ondersteunt de leerkracht op allerlei verschillende manieren. Buiten op het schoolplein, maar ook in de klas. Je zorgt dat materiaal klaar ligt, organiseert en begeleidt bij buitenschoolse activiteiten, feestjes, vieringen van feestdagen en noem zo maar op. Je signaleert problemen met kinderen en speelt deze door aan de leerkracht. Verder kun je eraan bijdragen dat kinderen sociale en andere vaardigheden aanleren, zoals luisteren, opruimen of vragen stellen. Je bent niet verbonden aan één klas, maar kan binnen de hele school ingezet worden.

Zo meld je je aan!
Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in voor de BOL-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4) en kies voor de sprintversie. 

Heb je nog vragen?
Mail gerust naar Judith Oussoren (jhon@mboamersfoort.nl) of Kim Vermeulen (kmve@mboamersfoort.nl).