Nieuw samenwerkingsverband tussen NEOS en MBO Amersfoort

NEOS, een organisatie voor advies, programma’s, training en netwerk op het gebied van cultuuronderwijs in Amersfoort en omstreken, is de samenwerking aangegaan met MBO Amersfoort. Afgelopen woensdag 3 maart heeft docent pedagogisch werk Marijke Meems MBO Amersfoort vertegenwoordigd tijdens de lancering. 

Neos is een organisatie die cultuuronderwijs in Amersfoort mogelijk maakt. Sinds dit schooljaar zijn MBO Amersfoort en NEOS aan elkaar verbonden. Tot voor kort had Neos voornamelijk het vizier op PO en VO, maar aangezien zij ook nauw samenwerken met kinderopvangorganisaties en MBO Amersfoort de toekomstige pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten opleidt, zijn de twee organisaties in contact gekomen.

NEOS zal MBO Amersfoort voornamelijk ondersteunen in het cultuuronderwijs, zodat de kinderen die studenten op hun stage en toekomstige werk tegenkomen, mee mogen genieten van het creatieve denkvermogen waarmee MBO Amersfoort hun studenten opleidt.

 

”Creatieve lessen zijn meer dan alleen maar knutselen of theater maken. Het ontwikkelt je brein en zet luikjes open die je niet open krijgt door alleen maar theorie. Een creatief denkvermogen en voornamelijk het bewustzijn ván je creatieve denkvermogen en het vertrouwen daarin, maakt dat je andere keuzes durft te maken en anders durft te denken, waarmee je mensen en kinderen weer kunt helpen.”, aldus docent pedagogisch werk Marijke Meems. 

De samenwerking met NEOS en MBO Amersfoort uit zich in een webinar om te leren vloggen voor docenten. MBO Amersfoort vraagt hun studenten te vloggen in coronatijd, maar hoe doe je dat eigenlijk en hoe is dat als je dat zelf doet? Het webinar wordt georganiseerd door NEOS en contacten die zij met filmmakers hebben. Ook zullen zij volgend schooljaar lessen gaan verzorgen ter ondersteuning van de creatieve, maar ook vakinhoudelijke vakken. Zo zullen ze de docenten van MBO Amersfoort weer cultureel wijzer maken. Een mooie kruisbestuiving dus.

 

Kijk voor meer informatie op: https://scholenindekunst.nl/nieuws/neos-voor-cultuuronderwijs/.