MBO Amersfoort en Bzzzonder tekenen intentieverklaring

Op donderdag 8 april hebben Marian Hoogebeen en Karin Jansen namens MBO Amersfoort en Bzzzonder een intentieverklaring getekend. Hiermee is de samenwerking bezegeld en is Onderwijsbedrijf Bzzzonder een echt feit. De eerste studenten zullen in september beginnen.

 Onderwijsbedrijf Bzzzonder
Met  de samenwerking tussen de School voor Welzijn (onderdeel van MBO Amersfoort) en Bzzzonder is Onderwijsbedrijf Bzzzonder geboren. Bij dit onderwijsbedrijf leren studenten Pedagogisch Werk van mensen uit de praktijk in een persoonlijke en kleinschalige omgeving. Studenten werken en leren drie dagen per week op een locatie van Bzzzonder. Een docent van MBO Amersfoort komt elke week naar de locatie om de studenten les te geven.

Direct aan de slag in de praktijk
Studeren bij een onderwijsbedrijf is vooral in trek bij studenten die niet graag met hun neus in de studieboeken zitten, maar liever gelijk aan de slag gaan in de praktijk. De School voor Welzijn heeft al meerdere onderwijsbedrijven opgezet en hoopt dit in de toekomst alleen nog maar uit te breiden.

Famke Ruarus, docent Pedagogisch Werk bij MBO Amersfoort vindt het belangrijk om te blijven investeren in onderwijsbedrijven: ”Onze MBO studenten zijn praktijkmensen. Wanneer zij vanaf dag één al onderdeel zijn van een team en meedraaien in de praktijk leren ze gewoon ontzettend veel. Daarnaast kunnen wij ze uit een boek vertellen wat een kind nodig heeft, maar bij Bzzzonder kunnen ze het echt ervaren.’’

Ook Leonie Nijhuis, praktijkopleider bij Bzzzonder ziet de samenwerking wel zitten: ‘’Wij bij Bzzzonder willen graag investeren in de toekomst, en studenten zijn de toekomst. We denken graag in mogelijkheden en heten iedereen welkom. Als wij deze studenten een stukje uit ons hart mee kunnen geven en kunnen laten zien wat voor prachtig werk we hebben, is het wat ons betreft geslaagd.’’

Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van MBO Amersfoort. Meer informatie over deze manier van leren? Kijk eens op: https://www.mboamersfoort.nl/onderwijs-in-bedrijf/onderwijsbedrijven-schoolopleiding/.

Karin Jansen en Marian Hoogebeen tekenen namens Bzzzonder en MBO Amersfoort de intentieverklaring