Kerstmarkt van LeOn voor Serious Request levert mooi bedrag op

Volle bak (gezelligheid) in de kantine van de School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn tijdens Kerstmarkt. Strategisch rond lunchtijd staan er verschillende kraampjes van studenten en cliënten van Amerpoort. Samen verkopen ze leuke kaarten en cadeautjes voor Serious Request.

Tijdens de dagen voor de kerstvakantie is er tijd en ruimte voor gezelligheid. Er worden leuke activiteiten georganiseerd. Op deze locatie heeft Amerpoort een dagbesteding voor meervoudig gehandicapten en Atelier De Nieuwe Stempel waar cliënten van Amerpoort met een lichte beperking leuke cadeautjes maken. Ideaal voor de feestdagen. Studenten van opleidingen in de zorg en welzijn leren al tijdens de opleiding de fijne kneepjes van het vak door praktijkles in de dagbesteding en het atelier. Samenwerken is voor hun al heel normaal en beiden groepen voelen zich helemaal thuis in ‘hun’ school.

Kerstmarkt

De studenten van LeOn hebben in volle enthousiasme leuke cadeautjes gemaakt. Samen met warme chocomelk en lekkere hapjes worden deze te koop aangeboden. Tijdens de kerstmarkt zorgde een bijzonder kerstkoor voor de muzikale aankleding. Tussen 11:00 en 15:00 uur werden er actief producten aangeboden. Een van de LeOn-studenten trok iedereen naar de kraampjes met een megafoon om voor een maximale omzet te zorgen. En dat lukte goed. Op dinsdagmiddag stond de teller op € 474,44. Dat is een mooi bedrag voor Serious Request. Dat kan nog mooier en de  stoute schoenen werden aangetrokken. Een cvb-lid werd gevraagd om dit bedrag te verdubbelen. Snel werden alle cvb-leden bij elkaar geroepen en moest ook het hoofd van de financiële administratie aanschuiven. Na even overleggen kwam het hoge woord. Ja, het is mogelijk. De studenten mogen het fantastische bedrag van € 948,88 aanbieden aan Serious Request.

Leren en Ontwikkelen

De cliënten van Amerpoort zijn jongeren van LeOn (Leren en Ontwikkelen). Dit is een cursus van Amerpoort voor schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs. Jongeren kunnen hier twee dagen in de week hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. De cursus LeOn wordt gegeven in het Cultureel Centrum van Amerpoort in Baarn en in wijkcentrum de Sleutel in Amersfoort. De cursus duurt in principe twee jaar.