Hoog bezoek van het Ministerie van OCW

Vandaag kregen wij hoog bezoek van het Ministerie van OCW (Onderwijs Cultuur Wetenschap). O.a. Programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Elmer Burke, Beleidsmedewerker Dajana Perkic en het Jongerenpanel bezochten het Weggeeflokaal in onze school. Spannend en leuk tegelijkertijd!

Onze Sociaal Werk studenten Beer, Mahmoud en Hacer vertelden dat het runnen van het Weggeeflokaal heel veelzijdig is; van reclame maken tot klanten ontvangen en kleding uitzoeken. Ze leren nieuwe vaardigheden en na 80 uur behalen ze een MDT (Maatschapelijke Diensttijd) certificaat. Een mooie aanvulling voor hun CV. Anne is een vaste bezoeker en vindt het zo leuk dat er naast kleding uitzoeken ook de tijd is voor een gezellig kopje koffie met elkaar.

Ook Ajoub, Guillermo en hun maatje Arie – met wie zij wekelijks een grote wandeling maken – waren hierbij aanwezig. Deze generatiekloof brengt hele mooie gesprekken op gang. Dit is voor Arie een gezellig en sociaal moment omdat hij met pensioen is. Yusuf ondersteunt wekelijks een jongen met autisme en hij vindt MDT de leukste manier van het onderwijs: uit je comfortzone stappen en vaardigheden bij jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Dankzij de vriendschap die is ontstaat wilt hij na zijn 80 uur graag doorgaan.

Het MDT Weggeeflokaal is een initiatief van MBO Amersfoort in samenwerking met Netwerk Sociale Gasten en wordt ondersteunt door TijdVoorActie. TijdVoorActie ondersteunt een netwerk aan scholen en maatschappelijke organisaties met de aanvraag van de MDT subsidie en het maken van het mooi MDT projectplan.